Glasbena skupina Beer Belly - irska, škotska glasba, evropska etno glasba, bluegrass
Glasbena skupina Beer Belly - irska, škotska glasba, evropska etno glasba, bluegrass
Glasbena skupina Beer Belly - irska, škotska glasba, evropska etno glasba, bluegrass
   
   
  Kontakt
       
 DOMOV  |  Osnovni podatki

Irska glasba - Beer Belly Band - Biografija

Splošno:

Beer Belly je petclanska glasbena skupina iz Kranja, katere glasba pokriva podrocja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Svoj program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo prirejeno na nekoliko drugacen nacin. Sem pa tja se dotaknejo tudi drugih evropskih kultur. Seveda znajo popestriti dogajanje tudi s slovensko popularno, ljudsko in narodno-zabavno glasbo.


Kratka zgodovina:

Skupina ima za seboj že vec kot 500 uradnih ter vsaj še enkrat toliko neuradnih nastopov. Na velikih odrih so igrali po skoraj celi Sloveniji, pa tudi v Avstriji, Nemciji in Italiji ter na Hrvaškem in Irskem. Nastopali so tudi pred vecjim številom uglednih gostov iz razlicnih koncev Evrope ter sodelovali z raznimi skupinami iz tujine, ki prav tako igrajo irsko glasbo. Redno nastopajo tudi po raznih barih še posebej Irish pubih, kjer Guinness in Whiskey ustvarita dodatno irsko-škotsko vzdušje.

Eden najbolj odmevnih njihovih nastopov v Evropi je bil v Matt Molloy's Irish Pubu na Irskem ter na 8.mednarodnem keltskem festivalu v Trstu v Italiji.
Med drugim so igrali tudi kot posebni gostje na raznih koncertih.
21.09.2006 so uradno izdali svoj prvi album imenovan '' Noric Kingdom '', ki vsebuje mešanico tradicionalnih irskih in škotskih pivskih in vojnih pesmi, jig-ov, reel-ov ter svojih lastnih pesmi igranih na podoben nacin.
15.3.2008 je izžel njihov drugi album z naslovom " Giant Finn MacCool ", ki vsebuje pravo mešanico razlicnih glasbenih stilov. 6 pesmi na albumu je avtorskih, ostalo pa so svojevrstno prirejene tradicionalne irske, škotske ter slovenske pesmi.
17.3.2009 je izžel njihov tretji album z naslovom " Paddy's Boots ", ki vsebuje 16 pesmi izkljucno irske in škotske plesne glasbe.
23.4.2011 sta izšla kar dva nova albuma z naslovom " King Of Bellies " (mešanica evropske etno glasbe), in " Škrat Ulala in Modri Kamen " (glasbeno-pripovedni za otroke)

Skupina sodeluje s slovensko agencijo Plahutnik ter italijansko agencijo Folkest. Obcasno pa sodeluje tudi z drugimi agencijami iz tujine.


Posebnosti:

Prepoznavni so po nošenju tradicionalnega škotsko-irskega ''Great Kilt-a'', "Moder Kilt" oprave ali po znacilni irski obleki z naramnicami in irsko cepico. Že sami inštrumenti pa so dodatna atrakcija skupine saj kombinacija: mandolina, banjo, kitara, , bouzouki, violina, pišcali, klarinet in kontrabas ter ostali inštrumenti, ki jih med koncerti menjajo, niso skupaj prisotni v veliko skupinah po svetu.


Več o skupini:

http://www.reverbnation.com/beerbelly
http://www.facebook.com/beerbellyband
http://www.myspace.com/bandbeerbelly

E-mail: beerbellyband@gmail.com

Gsm.: 031 561 213